Wina wino forum Wina wino forumForum winiarskieWina wino forum Wina wino forum
Użytkownik:   Hasło:
Powrót do portalu - Winka.net
 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kwas pruski, Ocet
Autor Wiadomość
corpha76lon
Nowicjusz


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 4
  Wysłany: Nie Sty 10, 2010 15:17   
Kwas pruski, Ocet


Witam, jestem amatorem i dzis odkryłem ze moje winko ze śliwek poszło w ch*j ale słyszałem od mateczki ze da sie z tego zrobic bimber, ogólnie pytanie moje brzmi czy da sie to wino uratować albo czy da sie z niego cos zrobic ciekawego... z góry dziekuje;]
:wink:

P.S. To wino czyli zkwaszone tym kwasem
 
 
Sztevi 
Zaawansowany



Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 72
Skąd: Mazowsze-Grójec
Wysłany: Pon Sty 11, 2010 16:20   


uratować winko ? o nie :grin:
a co do przepędzenia to można niemal ze wszystkiego :wink:
_________________
Limit tolerancji na rok 2010 wyczerpał się.
 
 
corpha76lon
Nowicjusz


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 16:00   


przepędzenia tzn co?:D destylacja, o to chodzi, ja zbytnio nie znam sie wiec prosiłbym tak troszke konkretnie:D:P :razz: :grin:
 
 
sosz 
Zaawansowany
Pije i żyje



Dołączył: 21 Lis 2009
Posty: 87
Skąd: z rozlewni
Wysłany: Wto Sty 12, 2010 18:52   


Dałeś pewnie za mało cukru, podczas fermentacji drożdże przerobiły cały cukier na alkohol i zabrakło go by nadać słodszego smaku.
 
 
corpha76lon
Nowicjusz


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: Śro Sty 13, 2010 10:52   


mozliwe ale pytanko brzmi czy mozna co z tego zrobic a jak tak to dokładnie jak i co:D bodajże bimber ale czy tu chodzi o t ą destylacje
 
 
Sztevi 
Zaawansowany



Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 72
Skąd: Mazowsze-Grójec
Wysłany: Czw Sty 14, 2010 17:49   


bimber zrobić zrobisz z tego ale to sie średnio opłaci szczerze mówiąc, znajomy kupuje kilogram cukru, munciu toto, aparaturka i z tego ma ok 85%
ja bym wyjebał no chyba że chcesz ocet do zimnych nóżek :lol:
_________________
Limit tolerancji na rok 2010 wyczerpał się.
 
 
corpha76lon
Nowicjusz


Dołączył: 10 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: Pią Sty 15, 2010 13:28   


no to jestem zawiedziony, moje pierwsze własne winko i zjebałem;( ehh bede wiecej wiedział na przysżłosc, a panowi adminowi podziekuje i moze "delete" ten temat, dzieki za info, pozdrawiam :grin:
 
 
zbożowy
Zaawansowany


Dołączył: 06 Paź 2009
Posty: 102
Wysłany: Pon Sty 18, 2010 17:20   


Jak drożdże przerobią cały cukier to się dodaje więcej cukru i reset ;P
 
 
Sztevi 
Zaawansowany



Dołączył: 03 Gru 2008
Posty: 72
Skąd: Mazowsze-Grójec
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 07:25   


jedynie trzeba uważać żeby likier nie wyszedł : >
_________________
Limit tolerancji na rok 2010 wyczerpał się.
 
 
 
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

 
  • Gasik.net
  • Jabole.net
  • Ariz.pl
  • eFirma.eu
  • Catpress.pl
  • Holee.pl
 

Wszelkie prawa zastrzeżone przez Forum winiarskie - Winka.net. Porozmawiajmy o winie. (c) 2006 - 2017 r.

Strona www.winka.net ma charakter wyłącznie edukacyjny i poglądowy NIE jest sponsorowana przez żadnego z producentów, dystrybutorów lub hurtowników wyrobów alkoholowych, NIE ma na celu promowania żadnej z marek alkoholi, jak rownież NIE namawia w jakikolwiek sposób do spożywania napojów alkoholowych. Strona www.winka.net ostrzega, że spożywanie napojów alkoholowych jest szkodliwe dla zdrowia. Strona www.winka.net ostrzega, że zabrania się spożywania alkoholu osobom do lat 18

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group - opowiadania
Template NoseBleed2 v 0.2 modified by Nasedo